Ubud
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Ubud

door Getaway Travel

Ubud vormt het culturele hart van Bali. Ingeklemd tussen de groene sawa's of rijstvelden die zo typerend zijn voor het Indonesische eiland ligt het dorp dat ooit een kunstenaarsstadje was. Dat is het nog steeds, maar nu meer gericht op toeristen.

Belangrijke bezienswaardigheden in Ubud zijn het bekende Monkey Forest, verschillende tempels, pasars of markten, kunstgalerieën en musea. Slaap in een van de bekende hotels zoals Hanging Gardens of het voormalige paleis van de sultan van Bali: Ubud Palace. Ook is het dorp de perfecte uitvalsbasis om de omliggende typische Balinese dorpjes in de rijstvelden te bezoeken.

ZELF NAAR Ubud?

Bekijk alle 15 reizen naar Ubud

Walter Spies

In de jaren twintig ontdekt de Duitse kunstenaar Walter Spies Ubud. De koningen van Bali hebben altijd een grote interesse in kunst gehad en zorgen ervoor dat het dorp een magneet is geworden voor kunstliefhebbers en later ook backpackers. Walter Spies speelde hierbij ook een grote rol.

Houtsnijden en schilderen, dans en muziek. Het dorp doet haar naam als cultureel centrum eer aan. Maar tegenwoordig drink je ook biologische koffie in een binnentuin nadat je heerlijk gemasseerd bent in een van de vele spa's of kuuroorden.

Monkey Forest Ubud

Aan de rand van Ubud ligt het Monkey Forest Sanctuary. Ruim driehonderd langstaartmakaken wonen hier die zich graag laten fotograferen. Pas wel goed op je spullen, want ze zijn heel nieuwsgierig en hebben grijpgrage handjes. Vanaf de centrale markt in het dorp loop je in een kwartier naar het apenbos. Na een bezoek aan Monkey Forest trakteer je jezelf in Ubud op een heerlijke of diner met bebek ofwel eend. De crispy duck is een lokale specialiteit die wij bij Bebek Bengil eten.

Goa Gajah

Een andere bezienswaardigheid net buiten het dorpje is Goa Gajah. Langs Goa Gajah of de zogenoemde Olifantsgrot uit de elfde eeuw stroomt de rivier de Petanu. De ingang van de grot is de open mond van een mysterieus wezen. Door een donkere gang kom je binnen waar je verschillende hindoeïstische beelden ziet.

Na een drukke dag hoef je niet lang te zoeken naar een slaapplek. Het barst werkelijk van de hotels, hostels, resorts en (privé)villa's in het stadje. De Hanging Gardens is misschien wel het bekendste hotel. Slaap hier in je eigen villa met privé zwembad. Deze vijfsterren accommodatie ligt net buiten Ubud. Middenin het centrum slaap je in stijl in Ubud Palace waar een deel van de koninklijke familie nog woont.

Reviews Ubud

Dagtour Ubud (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Anna Zuidmeer op 17 december 2016

Ubud is echt een hele leuke bestemming op Bali, veel te doen ook in de omgeving. Ik heb voor een dag een gids op een scooter gehuurd om een aantal tempels en de rijstvelden te bezoeken. Erg leuk, alleen ik zou het niet aanraden te boeken bij Roby Tours. Hij was namelijk erg aardig totdat hij erachter kwam dat ik al een relatie had, toen werd hij erg onaardig.

Pluspunten Ubud

  • veel te doen
  • mooie rijstvelden

Minpunten Ubud

  • veel toeristen
  • roby tours
Ultieme tip: Sweet Orange Warung in de rijstvelden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Bali?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bali kenner
Sponsors