Lovina Jouw vakantie naar Bali begint hier!

Lovina

door Getaway Travel

Lovina is een gebied van kleine dorpjes aan de noordelijke kust. Ruim acht kilometer aan stranden strekt zich voor je uit. De stranden zijn misschien niet zo mooi als in het drukke zuiden, maar je hebt ze nog wel voor jezelf. Bovendien zwemmen er verschillende scholen dolfijnen voor de kust.

De laatste radja van Buleleng, een klein koningkrijk, zou volgens de verhalen Lovina hebben gesticht in de jaren zestig. Leuk weetje: de naam Lovina schijnt een samentrekking te zijn van 'Love Indonesia'. Plaatsjes als Kalibukbuk, Kaliasem en Singaraja vormen samen het centrum van het gebied. Op de zwarte stranden liggen vaak de lokale vissersboten.

ZELF NAAR Lovina?

Bekijk alle 8 reizen naar Lovina

Strand Lovina

Wanneer je tijdens een vakantie op Bali naar Lovina afreist, doe je dat waarschijnlijk ook om de beroemde dolfijnen daar te zien. Stap bij het strand vroeg in de ochtend aan boord van een typische Balinese boot om de zee op te gaan. Terwijl de zon opkomt spelen de dolfijnen naast je in het water.

Ook duiken en snorkelen is een populaire bezigheid in dit gebied. Schildpadden en tropische vissen zweven voorbij in het heldere water. Op het strand kom je op adem onder een palmboom. Overal staan kleine warungs of eetstalletjes waar verse vis wordt verkocht. Bestel de vangst van de dag of als je in een restaurantje gaat eten een pepesan ikan ofwel pittige makreel.

Gitgit en Brahma Vihara Ashrama

Lovina is niet alleen maar strand en zee. Met een bemo, klein busje, rij je zo'n tien kilometer naar het Boeddhistische klooster Brahma Vihara Ashrama. De grote stenen klokken doen een beetje denken aan de Borobodur op Java.

Naast cultuur zit je ook voor natuur goed in de buurt van Lovina. Vlakbij het klooster liggen de heetwaterbronnen van Banjar. Landinwaarts vind je de waterval met de prachtige naam Gitgit die zo'n veertig meter naar beneden stort in het groene regenwoud.Gitgit is vanwege de mooie ligging een populaire toeristische trekpleister.

Specialisten Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Bali?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bali kenner
Sponsors