Nusa Lembongan Jouw vakantie naar Bali begint hier!

Nusa Lembongan

door Getaway Travel

Een rustige dorpssfeer, Balinezen die rondtouren op brommers en mooie witte zandbaaien. Het eilandje Nusa Lembongan ten zuidoosten van Bali wordt elk jaar populairder, met luxe gebouwen, boten vol reizigers en prijzige tempels als gevolg. Maar ondanks deze toestroom van toeristen blijft het een ontspannen eilandje.

Samen met de eilanden Nusa Penida en Nusa Ceningan, ligt Nusa Lembongan voor de zuidelijke kust van Oost-Bali. Door haar prachtige onderwaterwereld, goede golven en schitterende stranden als Sunset Beach en Dream Beach is Nusa Lembongan favoriet. De zeewierteelt domineert en overdag ruik je de geur van de zeeplanten die op het zand liggen te drogen.

ZELF NAAR Nusa Lembongan?

Bekijk alle 1 reizen naar Nusa Lembongan

Sunset Beach en Dream Beach

In het zuiden van Nusa Lembongan liggen een aantal minder bekende stranden. Sunset Beach, ook wel Sandy Bay genoemd, trekt steeds meer bezoekers. Ook Dream Beach wordt populairder. Bij deze kleine baaitjes vind je laaggelegen klakstenen kliffen en dramatische rotsformaties.

Mushroom Bay is vernoemd naar het paddenstoelenkoraal dat aan de kust ligt. Het is een schitterend klein baaitje met een perfecte halve maan van spierwit zand. Vanaf de zuidkant van het hoofdstrand wandel je in tien minuten naar dit pareltje.

Lembongan

Boven op een steile heuvel ligt het grootste dorp van Nusa Lembongan dat heel toepasselijk Lembongan heet. Dit is een van de twee hoofdstadjes op het eiland. Lembongan kijkt uit over groene heuvels en helder water. Vooral bij mooi weer is het een prachtig plaatje.

Vanuit Lembongan loopt er een wandelroute richting een enorme heuvel die je naar het paradijselijke strand van Jungubatu leidt. Ook is er een hangbrug naar het naast gelegen eiland Nusa Ceningan.

Specialisten Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Bali?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bali kenner
Sponsors