Sanur

Sanur

door Getaway Travel

Selamat datang Sanur! Witte stranden en een hele blauwe zee. Deze badplaats is een fijn alternatief als je geen zin hebt in de drukke stranden van Kuta. Een paar kilometer onder Denpasar vind je aan de oostkust Sanur Beach. In de jaren zestig is hier het eerste grote strandhotel van Bali gebouwd.

Sanur heeft haar Balinese dorpssfeer goed weten te behouden. Langs de vijf kilometer lang kustlijn loop of fiets je op zoek naar het beste strandje. Rond het noordelijke Inna Grand Bali Beach is het druk, maar hoe zuidelijker je komt richting de Sindhu Art Market vind je nog stukjes strand voor jezelf.

ZELF NAAR Sanur?

Bekijk alle 6 reizen naar Sanur

Sanur Beach

Bij Sanur Beach is ooit besloten dat op Bali niet hoger gebouwd mag worden dan de hoogste palmboom. En dat is maar goed ook. Op een heldere dag zie je landinwaarts daarom het indrukwekkend silhouet van beroemdste vulkaan van het eiland: Gunung Agung.

Bij eb lichten de kleurrijke koraalriffen op aan de kustlijn van Sanur Beach. De golven zijn hier niet heel hoog dus het is niet de plek om te gaan surfen. Wel is het ideaal om met (kleine) kinderen te gaan pootjebaden. In verte zie je de ruige kliffen van Nusa Penida.

Le Mayeur

Kunstenaars prijzen het licht in Sanur, het is ideaal om te schilderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Belgische schilder Adrien Jean Le Mayeur de Merpres (1880-1958) er neerstreek. De Belg noemde zichzelf onbescheiden 'de laatste der impressionisten'. Hij begon zijn carrière in Brussel en eindigde deze op Bali.

Vanaf de jaren dertig schildert Le Mayeur vooral op Bali. Hij heeft een favoriet model: Ni Pollok. Deze knappe Balinese dame wordt later zijn vrouw en staat centraal op veel van zijn werken. Bijna honderd schilderijen hangen in zijn voormalige huis, nu Museum Le Mayeur. Dit is een leuke bezienswaardigheid als je even iets anders wil doen dan op het strand liggen.

Tegenwoordig is het dorp befaamd als bron van de krachtigste zwarte magie van Bali en woonplaats van de meest gevreesde tovenaars en gerespecteerde genezers, of balian.

Specialisten Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Bali?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bali kenner
Sponsors