Denpasar

Denpasar

door Getaway Travel

Selamat datang Denpasar! Welkom in de hoofdstad van Bali. Het is de grootste en drukste stad op het Indonesische eiland. Hoewel het internationale vliegveld van Bali officieel Ngurah Rai Airport heet, wordt het vaak Denpasar Airport genoemd. Via de hectiek van Kuta Beach en Legian Beach kom je vijftien kilometer noorderlijker in de hoofdstad terecht.

Denpasar betekent letterlijk 'naast de markt'. Met bijna een half miljoen inwoners is het voor Balinese begrippen een metropool. De hoofdstad is vergeleken met de rest van het eiland ontzettend druk. De verkeersopstoppingen zijn misschien niet zo erg als in Jakarta op Java, maar in de hoofdstad van het eiland kom je ook nergens op tijd. Gelukkig gaat het leven er langzaam en is dat niet belangrijk.

ZELF NAAR Denpasar?

Bekijk alle 4 reizen naar Denpasar

Denpasar Airport

Denpasar Airport is voor iedere reiziger het begin van een vakantie op Bali. Veel toeristen trekken meteen naar de stranden van Kuta, maar Denpasar is ook zeker een bezoekje waard. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het Bali Museum en Pura Agung Jagatnatha, de staats tempel. In het Bali Museum vind je een prachtige collectie die je meer over de geschiedenis, archeologie, muziek en kunst van het eiland vertelt. Op de binnenplaats luister je naar een gamelanvoorstelling.

De Jagatnatha tempel in het centrum van de stad wordt drukbezocht door buurtbewoners. De tempel is gewijd aan de hindoeïstische oppergod Sanghyang Widi.

Kuta Beach

Vanaf het centrale Puputan plein loop je binnen no-time naar de verschillende winkelstraten van Denpasar. Weinig toeristen gaan echt de stad in dus de pasars en winkels deel je vooral met Balinezen. De stad is in snel tempo aan het moderniseren.

Toch zie je in de woonwijken nog steeds de traditionele banjar ofwel dorpsverbanden. Per wijk is men gespecialiseerd in een bepaalde ambacht. Langs de noordelijke weg van Denpasar naar Ubud vind je ook nog veel van dit soort ambachtsdorpjes

Volg de weg naar het zuiden en je komt in het drukke Kuta Beach. Deze parelwitte stranden hebben al sinds de jaren zeventig een onweerstaanbare aantrekkingskracht op zonaanbidders en surfers.

Specialisten Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Bali?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bali kenner
Sponsors