Kuta

Kuta

door Getaway Travel

Kuta Beach in Bali. Je houdt van deze drukke strandplaats of je vermijd het liever en zoekt rust op een van de meer zuidelijke stranden op het schierland Bukit. De badplaats is enorm populair bij jonge backpackers en surfers. De golven zijn goed en het bintang bier vloeit hier rijkelijk.

Kuta is het levende bewijs hoe een vissersdorpje kan veranderen in een van de populairste vakantieoorden ter wereld. Een jong Amerikaans stel besluit in de jaren dertig een hotel te starten op het fijne zandstrand van het dorpje. Het duurt tot de jaren zestig voordat het een vaste tussenstop werd voor hippies die van India naar Australië reizen.

ZELF NAAR Kuta?

Bekijk alle 5 reizen naar Kuta

Kuta Beach

Tegenwoordig is de acht kilometer lange kustlijn van Kuta volgebouwd met duizenden hotels, maar vooral ook bars en clubs. Duizenden Australiërs komen hier iedere zomer vakantievieren. Voor examenkandidaten en studenten is Kuta Beach net zoiets als de Spaanse Costa's voor Nederlandse jongeren.

Het is er soms hectisch en erg on-Balinees, met ketens als McDonald's, Rip Curl (voor surfers) en het Hard Rock Café. Toch kan je al die toeristen geen ongelijk geven. Kuta heeft alle randvoorwaarden voor een ideale strandvakantie: witte stranden met wuivende palmbomen, goede golven om te surfen, bars om bintang bier te drinken, clubs met de lekkerste cocktails en beste dj's om te dansen totdat de zon weer opkomt.

Tanah Lot

Kuta is ook een goede uitvalsbasis voor de populairste tempel van Bali: Pura Tanah Lot. Op een imposante, verlaten rots voor de zuidwestkust ligt dit heilige tempelcomplex. Onstuimige golven breken op het zwarte zandstrand. Bij zonsondergang kan het hier erg druk zijn dus vroeg in de ochtend maak je meer kans om van de tempel te genieten.

Het verhaal gaat dat Pura Tanah Lot in de zestiende eeuw is gesticht door de hindoepriester Nirartha, die van Java naar Bali voer. Een lichtstraal uit een heilige bron lokte hem naar deze plek, maar zijn komst werd niet gewaardeerd door de plaatselijke priester. Nirartha mediteerde op een rots wat later het eiland Tanah Lot werd. Sindsdien is deze tempel een van de heiligste plaatsen op Bali.

Specialisten Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Bali?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bali kenner
Sponsors