Jimbaran

Jimbaran

door Getaway Travel

Jimbaran dankt zijn bestaan aan vis en elke morgen bij zonsopkomst keren de vissers terug met honderden kilo's verse vis, die worden verkocht op de overdekte vismarkt in Kedonganan, aan de noordkant van het strand van Jimbaran.

De markt is de hele dag open om te bekijken en elke avond wordt de dagvangst geserveerd op de boulevard bij de tientallen warungs gespecialiseerd in geroosterde vis.

ZELF NAAR Bali?

Bekijk alle 12 reizen naar Bali

Jimbaran Beach

Indonesië staat bekend om haar heerlijke eten en voor de beste vis moet je in Jimbaran zijn. Langs Jimbaran Beach heb je een hele stoet visrestaurants. Perfect voor een avondje heerlijk eten: tenen in het zand, een ruisende zee en een glinsterende sterrenhemel. Je mag zelf je avondmaal samenstellen uit een grote bak met levende vissen, die rechtstreeks in de pan belanden. Klinkt voor ons Westerlingen misschien wat heftig, maar over de smaak valt niet te twisten. Ze weten hier hoe ze vis klaar moeten maken.

Verse Vis

Het kleine dorpje Jimbaran in de buurt van Kuta staat bekend om zijn verrukkelijke verse vis. Langs Jimbaran Beach liggen waarschijnlijk de beste viskraampjes van het hele eiland. Rechtstreeks uit de zee op je bord. Maar dit visserdorpje heeft veel meer te bieden! Perfect strand, relaxte sfeer, prachtige zonsondergang, goede surf en een cultureel park.

Het voormalige vissersdorpje ligt net iets ten zuiden van Kuta. Tegenwoordig staan hier een paar van de meest luxueuze resorts en worden toeristen vooral aangetrokken door de hoog aangeprezen visrestaurants. Voor het uitgaan hoef je er niet heen te gaan, maar met Kuta om de hoek hoef je zeker niet iedere avond vroeg je bed in te duiken!

Specialisten Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Bali?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bali kenner
Sponsors