Nusa Dua Jouw vakantie naar Bali begint hier!

Nusa Dua

door Getaway Travel

Veel meer dan een lang en wit zandstrand, een museum en een winkelcentrum vind je niet in Nusa Dua op Bali. Geen eetkraampjes of markten, alleen luxe vijfsterrenhotels op een groot terrein achter het strand. Nusa Dua is gebouwd om rijkere reizigers naar zich toe te trekken en massatoerisme te voorkomen.

De badplaats ligt op het schiereiland Bukit Badung, veertien kilometer ten zuidoosten van Kuta. Nusa Dua betekent letterlijk 'twee eilanden'. Ze dankt haar naam dan ook aan de twee kleine eilanden, met elk een tempel, die voor de kust van het stadje liggen. Maar Nusa Dua is vooral bekend om het overvloed aan resorts in de badplaats.

ZELF NAAR Bali?

Bekijk alle 17 reizen naar Bali

Uluwatu

Negentien kilometer ten zuidwesten van Nusa Dua ligt Uluwatu. In dit gebied staat een van de belangrijkste tempels van Bali, de Pura Luhur Uluwatu. Het heiligdom bevindt zich op de top van steile kliffen boven de schuimende branding. Vooral bij zonsondergang is het uitzicht over de Indische Oceaan betoverend. De tempel zelf is minder bijzonder, het bouwwerk is klein en grotendeels onversierd.

Noordelijk van de tempel liggen de legendarische Uluwatu surfstranden. Tientallen pensions en surfshops verkopen en verhuren hier surfboards. Ook is er een veelvoud aan cafés en strandtentjes waar je lekker kunt eten of gezellig een drankje doet.

Hotels Nusa Dua

Nusa Dua staat bekend om haar veelvoud aan luxe hotels en resorts . Zodra je de badplaats binnen treedt, laat je de drukke straatverkopers en chaotische wegen van de rest van het eiland achter je. Er heerst een algemene beach resort sfeer, van de Balinese cultuur is weinig te merken.

Alle hotels in Nusa Dua zijn eigenlijk hetzelfde: grote gebouwen met verschillende restaurants, bars, zwembaden en internationale merken. Voor de afwisseling is het leuk om over de Nusa Dua Beach Promenade te lopen. Dit is een vijf kilometer lange winkelstraat langs het strand richting Tanjung Benoa.

Specialisten Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Bali?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bali kenner
Sponsors